zaterdag 30 juni 2012

Gestoofde kousenband met garnalen

Ingredienten:
- 400 gram kousenband
- 1 ui
- teentje knoflook
- 2 maggiblokjes
- handje droge garnalen
- 1 tomaat
- peper
- nootmuskaat
- olie


Bereiding:
Snijd of knip de kousenband in stukjes van ongeveer 1cm.Was het goed en laat het uitlekken.
Snijd  de ui, knoflook en de tomaat.Kook de garnaaltjes uit in een pannetje met water,laat het 10 minuten koken.Verhit olie in de pan en voeg de ui de garnalen toe,laat dit even bakken.Voeg nu de ui toe,bak dit glazig.Voeg vervolgens de knoflook en tomaat toe.Laat de maggiblokjes ook even meebakken.Voeg nu de kousenband toe.Bak het op heet vuur. Blus het af met een half kopje water.
Voeg als laatste zwarte peper en nootmuskaat toe.Laat dit nog een half uurtje sudderen. Dit gerecht is lekker te combineren met Masala-kip of met zoutvlees.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten